Friday, January 15, 2010

dapat pingat!

tadi gua baru abis meeting dengan roni liu. mamat ni orang kuat mb selangor. first time gua meeting dengan dia ni semenjak jadi exco kerajaan negeri. tapi tak seseronok meeting dengan nik aziz. gua siap makan nasi lemak lauk paru lagi dengan tuan guru. siap cedokkan nasi tambah lagi.

yang tak syoknye, meeting dengan dia bawak geng cina. pastu cakap cina lagi. gua apa paham cakap cina. lu bantai speaking jawa gua reti la sitik-sitik.. ehh.. cakap jawa plak.

muzakarah tadi cite pasal persiapan pesta cap goh meh ujung bulan dua. buat kat i-city berhad seksyen 7. gua biasalah. buat map, kad jemputan, banners, poster. rupanya roni liu suka design gua.

bak kata bos "map yang lu bikin tu dia simpan dalam diari!"

kembang gak hati bila dengar. terus gua tak jadi makan tengahari semata-mata buat kerja roni liu. dalam kepala gua dah terbayang kena tempah baju melayu itam. belajar protokol sikit. ujung tahun dah boleh jumpa sultan ambik pingat.

tahun depan kad gua pun ada perkataan tambahan la kat belakang. spm ke. upsr ke. jkr ke. kalau tambahan kat depan layan gak. datin sri ke. toh puan ke. lepas ni gua nak makan pagi pun tengok orang la.

kurang-kurang datuk bandar. paling cikai pun bendahara sultan. banyak gak kena belajar adab ni. gua pun kurang ajar boleh tahan. takpe.. pelan-pelan kayuh.

yang penting kerja roni liu gua kena settle dulu.

No comments: