Monday, May 31, 2010

upgrade kamdar


hujung minggu lepas gua sekeluarga ke midvalley. sebuah mega mall yang sungguh besar dan nampak gempak bila lu bagitau orang kampung;

"kelmarin teman merambu ke midvalley. ate..kome ngelenyor ke billion ke? getik teman.."

jadi dalam banyak-banyak kedai yang bling-bling. gua terpandang akan satu kedai kusam dan tak berapa nak orang masuk dalam.

kedai itu adalah Kamdar. Berbaloi! memang berbaloi!!!

gua pun memang tak hingin nak masuk kedai kain berkonsepkan ala butik sebelum merdeka ni. kain kaler kelabu. kemeja corak naga panjat bukit. kain-kain ela semua fesyen era saloma nyanyi lagu bahtera merdeka.

gua masuk situ sebab bini gua sibuk nak cari kain baju raya. gua sengeh panjang. orang kerja luar bandar memang macam ni la peelnye. nasib baik takde kedai hari-hari kat midvalley ni.

"lu tengok je tau. jangan beli. gua segan nak bawak plastik kamdar dalam midvalley ni" pesan gua kat dia.

sekaligus gua terfikir. kenapa diorang tak upgrade kamdar ni level-level nagoya. atau setaraf jekel. atau sehebat harrods ke.

jadi disini gua bagi beberapa cadangan. gua harap semua yang baca ni tolonglah panjangkan idea gua ni ke pihak kamdar.

1. tolonglah pasang lagu pitbull ke. lagu lady gaga ke. atau sekurangnya lagu tomok. ini.. balik-balik lagu rajinikanth. dah la speaker bunyi bass rosak. lagi nak pasang kuat.

2. pekerja lu yang bahagian potong kain tu tolonglah kasi yang muda sikit. ini.. baya-baya atuk gua suruh kerja potong kain. yang muda-muda lu tolak jadi casher plak. sepatutnya pekerja bahagian ni lu kena bagi yang seksi sket. jalan nampak peha sikit. kalau yang ayu-ayu tu kasi yang muka comei sikit. barulah orang muda macam gua seronok masuk kamdar.

3. suasana dalam kedai tu kasilah stylo sikit. kedai kat midvalley dengan kedai kat sungai besar. lebih kurang je kalernya. gua tanak bandingkan kamdar ni dengan globe. lagi buruk globe tu. jadi gua saingkan lu dengan jekel. baru nampak moden.

setakat inilah idea gua. cuma satu je yang kamdar menang. harga dia murah dari jekel. itu je.

No comments: