Tuesday, May 25, 2010

Orang Buta IT - 2

gua sedang berkhayal membuat kerja dunia sambil mendengar youtube.

perhatian!

ayat mendengar youtube itu adalah benar semasa kejadian. kalau gua tengok youtube memang tak jadi kerja lain. lelagi plak bila taip kat ruang search tu 'konsert wings' atau 'bujang senang wings'. sampai kul 6 petang la tak sudah-sudah kerja ni.

sedang berkhayal konon sedang memetik gitar gibson kepunyaan joe dengan janggut putih... gua disentapkan oleh satu panggilan lembut di sebelah;

"bro, lu tolong onkan pc zali"

gua cam suara itu. suara itulah yang melalak lagu meet uncle husin masa sambutan perpisahan hadi tahun lepas kat karaoke. suara itulah yang akan menyihir semua kakitangan untuk tunduk di bawah kekuasaannya.

termasuk gua.

dengan hormat dan penuh tawaduk. gua bingkas bangun dari kerusi empuk. dengan langkah longlai gua menuju ke komputer zali untuk mengejutkan dia dari tidur.

"sori bro. lu kena ot malam ni" sapa gua kat komputer zali dan gua pandang monitor. mata bertemu mata. dengan harapan dia faham maksud gua ~ sampai esok pagi la lu berjaga. sapa nak tutup. gua nak balik dah ni!!!

dengan langkah longlai juga gua kembali ke meja asal dan menekan butang 'main' di videoclip ranggi metropolitan live kat kelab orange.

5 minit kemudian bos gua yang berada di meja zali bertanya penuh kemanjaan seorang bos yang baik;

"lu on pc zali dari pc lu ke?"

"aaa..." gua pelik.
mana boleh on pc orang dari jauh!
kalau tivi tu bole la pakai remote.
remote pc gua tak pernah dengar pulak!

dan akhirnya

gua gelak kecil-kecilan.
lupe plak. bos gua ni tak berapa IT.

dia tak perasan ke gua ke pc zali tadi. cheh!

untuk cerita lain lu bole baca sini

1 comment:

roslan said...

azwa mmg kelakar....
zrh tau sape bos 2...
ciannyer dier xtau IT.aduh nie prob sgguh...