Sunday, November 01, 2009

hari lahir aku

pagi sabtu yang bosan. celcom bagi sms kredit limit dah 99 peratus. bini aku ajak ke pantai remis tengok site dalam hujan. bumper belakang kereta kemik sikit dan bini aku tak tau kenapa.

aku rasa cam tak best je hari ni.

tengah hari pun makan kat rumah. lepas tu tidur sambil buai caca. petang tu pulak bini aku tolong masak-masak sepupu dia kawen kat pekan meru. aku malas nak ikut sebab aku nak ke pejabat dulu hantar kad aturcara untuk pagi isnin.

jadi aku ke pejabat pada hari cuti naik motor cabuk. shah alam pula berawan gelap seperti nak ribut. hmm.. apsal macam bosan je harini.

takde tiup lilin ke. atau sekurangnya lunch tadi di restoran terbaik di dunia ~ El Bulli di sepanyol. atau minum petang di paris sambil menikmati kesenian eiffel tower. malam kang makan di Les Creations de Narisawa. Restoran terbaik di asia terletak di jepun.

tapi sekarang aku menjinjit beg kecil berisi 50 keping kad aturcara sorang-sorang. selepas menghantar kad di jabatan taman aku mendapat sms dari nik aziz.

"semoga panjang umur murah rezeki..." rupanya tuan guru bersms dengan aku. ingat aku masa sama-sama ngaji pondok kat semanggoi dengan pak din keke dulu.

"terima kasih " balas aku.

henpon harijadi yang beli berbunyi lagi. kali ni dari najib "slamat hari jadi koi". ehh.. cakap pahang rupanya najib ngan aku. dulu tak macam ni. semenjak jadi PM ni ramah lain macam dengan aku. pelik gak. dan aku balas ucapan terima kasih.

dan iphone 3gs ni tersimpan di poket dengan rapinya. takde kek ke?

_____

"selamat panjang umur!" jeritt semua orang dan aku memotong kek dalam keadaan menggigil sebab baru lepas kena siram dengan abang alis dan edit.

rupanya ada kejutan pada malamnya. tukang pelan : bini aku.

GUA KENA BEB!

2 comments:

kurusdopoulous said...

kena!
mana boleh tak kena!

AjuA said...

aku dengar pengantin paling kuat kuat gelak. esoknya dia kena siram.. hahah