Monday, October 26, 2009

aku masuk exciting race 09 - bhgn 1

minggu depan opis aku akan menganjurkan exciting race buat kali ke tiga. tahun lepas aku tak join sebab ikut rombongan bas kilang ke cameron highland. tengok ladang teh.

tahun pertama je aku join. dengan nashriq, hanim dan kak yati. daki dinding batu kat seksyen 13 shah alam. paintball kat blakang zoo negara. panjat gua hantu batu caves. memang ngeri la. sampai kat garisan penamat juara dah ambik hadiah pun. siap bergambar untuk suratkhabar esok. kitorang dapat meehoon goreng je.

minggu lepas nashriq ada ajak isi borang. aku cakap nanti la. geng tak cukup. aku ajak zali. dia memang nak join tapi awek dia nak ikut gak. cadangnya biarlah semua lelaki. peluang nak menang pun cerah.

puspa pun beriya-iya nak join.
"kitorang nak pakai singlet. ko nak pakai singlet ke?" soal aku.
"tak kisah...!" katanya.
"susah la nak salin baju dalam keta. ko ada!"
"taknak tengok pun!"

setelah mesyuarat 3 jam dan teh o ais 10 cawan akhirnya penyertaan puspa dibenarkan dengan rasa was-was diatas faktor fizikal yang meragukan. semasa sesi isi borangaku terus telefon cikgu nazri. sebelum kita nak ketuk orang. kita kena puji dulu.

"cikgu, camne dengan banners semua cukup ye"
"cukup.. cukup.. terima kasih"
"borang semua ok ye cikgu"
"borang ok"
"cikgu, kitorg nak masuk exciting race ni. sponser team kitorang ye"
"sponser! bole. bagilah borang kat jaid. nanti dia bagi kat saya"
"ok cikgu, terima kasih"

dan kitorang tak kuar pun duit seratus lima puluh tu. free je. tajaan dari bos besar hikers climber. untuk pertandingan sehebat ni kena pakai kereta hebat jugak. jadi aku pakai kereta kancil lala. laki dia cakap kancil tu dah pimp my ride ala kereta polis. teruja gak nak tau. ada siren. ada kepak. ada nos. enjin turbo kuasa kuda laut. memang kenalah dengan slogan kami ; kalah belum tentu johan sudah pasti .

baju pun dah beli kat subang parade. gambar spiderman! awal-awal aku cakap, beli baju renang. beli baju renang. diorang tak nak. apa salah ke pakai baju renang dalam kereta. aku tengok spiderman kat tv bukan ada ciri hero pun. lembik je. rambut belah tepi. kalau pakai baju renang ada lah ciri ian thope. jaguh dunia. barulah semangat tu ada.

sesi taklimat berlangsung sehari sebelum pertandingan di dewan bola tampar seksyen 4 shah alam. tak semua team datang. jadi aku dah sound awal-awal kat situ.

"kalau korang nampak kancil turbo team spider di belakang korang. hati-hati. korang dalam bahaya. ingat tu. team spider!"

beberapa pasukan yang muka bengis dah mula muntah dan pitam-pitam bila aku cakap macam tu. dan ada juga yang menunjukkan simtom cirit birit dan mual sepanjang petang itu.

"ingat! team spider" jerit aku. budak yang mual tu aku tengok dah isi borang tarik diri.

sambung...

No comments: