Friday, April 23, 2010

boling

gua mula ceburkan diri dalam arena sukan dalam ekon ni pada tahun 2001. masa tu main kat plaza alam sentral je. seminggu mesti main 3 kali dengan bebudak opis. pada time tu seronok betul dapat main. sampai melecet la jari nak baling bola berat tu.

kejap jatuh semua, kejap jatuh satu.
kadang-kadang jatuh longkang.

syok sangat main sampai gua beli bola sendiri pada tahun 2005. masuk pertandingan itu ini. beli sarung tangan, beli gajet itu ini. tapi markah tetap macam tu. jadi gua pun fedap nak main dan simpan bola tu sampai bersawang.

sukan ni pulak satu masalah kena keluar duit. main tak terer, tapi duit habis berpuluh satu malam. (padahal dulu tak pikir pun duit lebur macam tu je) gua pernah terfikir sukan boling ni memang mengarut. main takde hebat pun tapi bola kena huk. beg tarik kena beso. bola kena ada 2 bijik. kasut tak mainlah kedai punye, beli sendiri. tu belum tengok bila strike. gaya otromen semua keluar! nak nampak hebat main kat depan kaunter bukan kat tepi dinding. pakai plak tshirt tulis boling master dengan seluar kain lembut baju masuk dalam.

puhh.. ketepi orang kalau lu lalu.
tapi main kena terer gak la.

jadi nak cerita tahun ni gua aktif balik pasal opis gua buat pertandingan kecik2. nak main 2 set pun dah lenguh tangan baling. jadi gua berharap budak opis jangan letak harapan tinggi sangat. malu nanti.

1 comment:

Anonymous said...

POYO lah lu...hehehe