Thursday, March 25, 2010

setahun berlalu

bila gua tengok tarikh arini. gua senyum leret.

kalau tahun lepas gua dah kelam kabut ni. ape taknye, 3 hari lagi nak ke australia bercuti. barang ntah kemana. duit ntah kemana. pack situ sini. jantung dub dab dub dab tak tentu hala.

gua siap bawak laptop kat sana. bila transit sydney je kena keluar segala harta dalam beg. pegawai yang jaga bahagian scanner badan besar malik noor. lengan dia je besar peha gua. sekali dia bersuara "please sir?" rasa cam guruh. budak-budak dengar boleh demam.

5 hari kat sana bila orang tanye lu nak pegi lagi tak? gua jawab tanak. sebab dah pegi. gua nak merasa angin stamford bridge plak.

tapi gua rekemen sapa-sapa nak merasa angin oversea. bole gi australia belah-belah brisbane macam gua. lu jangan gi melbourne macam jo pegi. ramai sangat student malaysia. bangla ada, nepal ada, arab ada. tak syok.

lagi detail lu pegi gold coast belah-belah surfer paradise macam gua gi tahun lepas. tengok awek bogel tepi pantai. tengok mat badan taf ke hulu ke hilir usung papan luncur. layan makan kebab 8 dollar tetiap malam. setiap malam rabu ada uptown kat pesisir pantai. ada supermarket woolworths (gua sebut wool..wool..) yang sejuk amat dan jual megi kari dan indomee cap malaysia. 7leven jual majalah porn kat rak je. majalah playboy 8 dollar gua siap bawak malaysia lagi.

jadi bila kenang-kenang balik memang syok. gua rasa projek ke stamford bridge tahun ni dengan zali macam jadi je bila teringat. ada sapa nak ikut?

No comments: